Wilson Creative x Kalmar FF

Succé för jubileumströjan

Sep 2024
Kalmar FF-spelare i jubileumströja på Guldfågeln Arena
Hyllning till klassiskt lag

Klassiker i modern tappning

I samband med Allsvenskans 100-årsjubileum fick alla klubbar möjlighet att skapa en retrotröja, i samarbete med Svensk Elitfotboll. Kalmar FF valde att hylla sitt klassiska lag från 1977, som tog klubbens första medaljer med en tredjeplats i Allsvenskan. Denna speciella tröja användes under hemmamatchen mot Malmö FF på Guldfågeln Arena den 24 augusti (2-2).

Emblemet pricken över i:et

Vi på Wilson Creative fick uppdraget att ta fram ett emblem som knyter an till det historiska originalet och tidstypiska siffror till ryggen.
– Vi skapade en ny geometrisk krans som ramar in det runda emblemet från 1977, med en modern ordbild och justerade proportioner. Att trycka emblemet i metallisk guldfärg gav det en exklusiv och tredimensionell känsla. Siffrorna är designade för att likna de från 77 så mycket det bara går, säger Oskar Johansson, designer på Wilson Creative.

Kalmar FF jubileumströja
Kalmar FF Emblem med reaktioner från Sociala medier
Fantastisk respons

Tröjorna sålde slut direkt

Retrotröjorna blev en succé och sålde slut redan innan matchstart. Som tur var kunde man beställa fler, vilket hundratals Kalmar FF-fans har gjort. I sociala medier hyllades Kalmar FF:s version som en av de vassaste när de Allsvenska lagens jubileumströjor jämfördes. Kul tycker vi!

Mer arbete för Kalmar FF finns här

Hasse Hofvergård, VD Wilson Creative